Monday, December 21, 2009

Jurnal II : S T R - Olek Bumi


Kadangkala tentuan dari perubahan dapat memberikan suatu yang preskriptif dari seni pandang. Aku memang selalu tertarik pada jalur rasa dan kedalaman ruang, malahan segala seperti itu
selalu kedapatan pada tumpahan tenaga warna dalam lukisan-lukisan. Laluan yang sudah dirintis terbuka itu menjulur rasa misterius tidak saja bagi aku sendiri tetapi juga pada orang lalu-lalang. Mereka berhenti dan tertanya2 kemana pula jalan ini? Apakah dipenghujungnya? Sebelumnya berdinding hutan. Kesan tayar itu sendiri menarik rasa ingin tahu. Berbicara ia seakan mempelawa masuk meneroka. Kiranya begitulah kesan alam bersuara dengan corak dan ragamnya.Orang tua2 ada berkata – bumi ini redha memberi dan menerima..lalu bakti berbalas bakti. Kita menarah dan menakik pada rekaan-rekaan seni dan sains agung Tuhan. Kadangnya tanpa rasa apresiasi dan terlantun-lanjur...tanpa merenung isyarat2.No comments:

Selamat Datang

Selamat Datang ke blog Zehann ur Rakhie.

Memperkatakan / membincangkan mengenai segala yang berkaitan dengan karya, dan kegiatan serta aktiviti terkini beliau dari masa ke semasa.

Sepatah dua kata dari Zehann ur Rakhie :-

Pertama saya ingin mengucapkan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada sekalian peminat dan pembaca karya saya. Terima kasih kepada Tuan Halim yang membenarkan saya berkongsi ilham dan kisah dan mungkin kepada lebih ramai lagi. Penghargaan saya juga kepada penulis-penulis blog yang pernah membuat ulasan-ulasan terhadap karya saya terutama kepada sdr Fadz, Khar, Rose Harissa, Stella Sakuragi, Qunia,Knew rule dll. Terima kasih kepada pengendali blog ini, sdr saya - Sirna Salam kerna membantu menjayakan blog ini dengan sokongan rakan-rakan penulis.

Sekian Terimakasih,

Zehann ur Rakhie.

Terima kasih kepada peminat dan para pemgunjung laman blog ini dan berharap akan mendapat sokongan. Secara peribadi, saya amat berharap agar karya beliau terutama R.A.A.H dapat di terbitkan dengan lebih banyak dan mungkin akan diterjemahkan ke bahasa Inggeris secepat mungkin agar ianya dapat dikongsi oleh seluruh pembaca dimana sahaja lebih-lebih lagi yang sentiasa mengikuti kisah-kisah Vampire dan cerita seram/epik.

sekian,

Sirna Salam